Tarihçemiz

Tarihçemiz

Dünden Bugüne Okulumuz..

12.12.2012 5039

             

      OKUL TARİHÇEMİZ

          Sakarya ilköğretim Okulu 04 Mart 1922 tarihinde yapımı tamamlanarak öğretime açılmıştır. Okul 4 sarı liraya Macar ustalarına yaptırılmıştır. İnşaatında Macar tutuklularda çalıştırılmıştır. Okulun yapımında kullanılan mermerler şehrin içindeki tarihi yapılardan alınmış ve yontularak kullanılmıştır.

          Zamanın Muğla Valisi Müştak Bey, okulun yapımında büyük gayret göstermiştir. Okul ´Numune Mektebi´ adıyla 3 sınıf olarak öğretime açılmış, daha sonra 5sınıflı erkek mektebi olmuştur.1948 yılında "Sakarya İlkokulu" adını almıştır. Okulumuz 1957 yılındaki depremde zarar görmüş ve küçük bir tamirat geçirmiştir. Bu onarımda okulumuzun ahşap bölümlerinin eski sanatsal özelliği yeniden yapılamamıştır.

          1977 yılında Okul bahçesinin bir bölümü Anadolu Meslek ve Meslek lisesi´ne verilmiştir.1986 yılında Okul bahçesine velilerin desteği ile iki katlı ek bina yapılmıştır.1992 yılında yine okul velilerinin desteği ile bahçeye planlı bir öğrenci tuvaleti yapılmıştır.1995 yılı yaz tatilinde okulumuzun ahşap olan sınıf tabanları değiştirilerek mermer yaptırılmıştır. Okulumuz 1997–1998 eğitim öğretim yılından itibaren ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür.

          Okulun ilk başöğretmeni Müştak Bey´dir. Sırası ile Osman Bey, Arif Bey, Kazım YALÇINTAŞ, Necmettin SAYLAM, Abdullah GÜNEY, Sabahattin ÖZFEN, Mustafa Ali KULOĞLU, Mehmet ÖZLER, Burhan SAVAŞ, Abdullah TANIŞ, Hüseyin Ümit KOZPINAR, Ali AKARCA ve İbrahim ŞAHİN okul müdürlüğü yapmıştır. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılından itibaren 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte Sakarya İlkokulu ve Sakarya Ortaokulu olarak aynı binada eğitim öğretim faaliyetleri yürütülmüştür. Okulumuzun Ortaokul bölümü 2018-2019 Eğitim öğretim yılı başında boşalan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu lisesine taşınması ile Normal eğitime geçilmiştir.  5.07.2021 tarihinde müdür olarak  atanan Özcan ZENGİN görevini sürdürmektedir.