Okulumuz Öğrencilerinin Çevreye Duyarlılık Örneği

30.11.2023 365

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen Mavi Yeşil Okullar Projesi kapsamında tüketim bilinci oluşturmak ve israfa karşı farkındalık oluşturmak amacıyla okulumuz “Mavi-Yeşil Okul Koordinatörü” Sınıf öğretmeni Özgür ORALLI koordinesinde, Sınıf Öğretmenleri Yeter KARADAĞ ve Emine TUNCAY öncülüğünde kurulan israf avcıları tarafından okul bahçesinde ve çevresinde peyzaj çalışması ve çevre temizliği yapıldı.

Etkinlik ile ilgili konuşan Okul Müdürü Özcan ZENGİN, şu bilgileri aktardı:“İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yürütülen Mavi Yeşil Okullar adlı değerli bir proje var. Projede eğitim kurumlarında, kamu kaynaklarının etkin kullanılması, dünyada her geçen gün tüketim miktarları artan enerji kaynakları hakkında öğrencilerde farkındalık oluşturulması, çevreye duyarlı, doğayla barışık, tüketim bilinci yüksek, ekolojik dengeye katkı sağlayan nesiller yetiştirilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda biz de okulumuzda tüketim bilinci aşılamak, israfı önlemek ve geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak amaçlı bir etkinlik gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz oldukça ilgi gösterdiler. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize çalışmaları için teşekkür ediyorum.”dedi.

30-11-202330-11-202330-11-202330-11-202330-11-202330-11-202330-11-2023